Katalogs: DĀRZS: Sēklas: Sēklas Sekluva - dārzeņi:

Dilles Sari A grupa 5g sēklas 2018.gads

Anethum graveolens
Smaržīgā dille

Viengadīga

Sēj iekštelpās visa gada garumā ražai iekštelpās, sēklas nedaudz apsedzot ar augsni, dēstus audzē 15-20 grādos pēc Celsija. Sēklas dīgst 14-21 dienas.

Sēj ārā marts - jūnijs, sēklas nedaudz apsedzot ar augsni.

Ražas vākšana: vislabāk dilles griezt tieši pirms to izmantošanas. Āra raža vācama no jūnija - novembrim.

Ražīga, vidēji vēlu ziedoša šķirne. Lapas lielas ar īsiem kātiem, tumši zaļas, aromātiskas. Augs ar lielu lapu masu, spēcīgs. Šķirne izturīga pret sakņu puvēm. Dilles ēdienam piešķir vasaras svaiguma aromātu. Salātos liek diļļu lapiņas un jaunos, mīkstos kātiņus. Smalki sagrieztas dilles pieliek skābpiena produktiem - kefīram, rūgušpienam, biezpienam, krējumam. Diļļu zaļumus pārkaisa sviestmaizēm, ar lapiņām rotā aukstos un siltos ēdienus, salātus. Zupām der gan svaigas, gan kaltētas dilles. Gurķu sālīšanai izmanto stingrus un cietus kātus, kā arī ziedkopas. Kulinārijā lieto arī diļļu sēklas. Tās liek zupās, marinādēs, zivju zupās, pieliek vārītām un sautētām zivīm. Mīl saulainu vietu.

Iepakojumā 5g sēklas

Kāpēc puķes un dārzeņus audzēt pašam?